Les estimacions dels diferents escenaris de desenvolupament demogràfic assenyalen que en 2050 assistirem a un important increment de la població espanyola amb una edat superior als 65 anys. L'esperança de vida també experimentarà un important avanç fins a acostar-se als 83 anys de mitjana, sent les dones espanyoles les que gaudeixin de la taxa més alta d'Europa.
La nostra societat envelleix a un ritme sense precedents i, al propi temps, té una percepció negativa de les persones majors que cal canviar. Només deixant al marge estereotips podrem preparar-nos per a afrontar aquest envelliment de la població i oferir als nostres majors una vellesa digna.
Un fenomen que provocarà desafiaments socioeconòmics i nous reptes científics, polítics i sanitaris. No obstant això, no cal entendre l'envelliment com una amenaça al benestar social, sinó com el resultat dels avanços aconseguits en les últimes dècades i una oportunitat per a avançar-nos als problemes que aniran sorgint en la resta de països d'una manera progressiva.
A nivell individual, hem de preparar-nos física, mental i econòmicament per a l'arribada d'aquesta etapa de la vida, que ens permetrà emprendre noves activitats, reprendre antigues aficions i contribuir al desenvolupament del nostre entorn.
Amb una preparació física, psicològica, social i cultural al llarg de la nostra vida serem capaces de gaudir d'una vellesa activa i saludable. Ser persones actives, cuidar les relacions personals, treballar la nostra ment, tenir somnis i projectes, practicar la medicina preventiva, etc. són la base d'un envelliment actiu.
Una educació intergeneracional i relacions directes entre joves i persones majors són fonamentals per a canviar estereotips, d'aquí ve que els centres geriàtrics La Vostra Llar duguin a terme projectes amb instituts, col·legis i associacions per a obrir les residències als més joves. Un l'intercanvi generacional que enriqueix als joves i plena de vida als nostres majors.